Groepenkast vervangen in Naarden

Unikol voor al uw elektra!

Groepenkast vervangen

Onze ervaren elektriciens zorgen voor een professionele vervanging. Neem dus gerust contact op met onze specialisten!

Stoppenkast vervangen

Unikol is uw allround elektricien, dus ook voor het vervangen van uw stoppenkast bent u bij ons aan het juiste adres!

Groepen overbelast

Het kan wel eens voorkomen dat de groepen overbelast raken doordat u te veel elektronische apparaten gebruikt tegelijkertijd. Let hier goed op!

Groepenkast uitbreiden

Ook voor het uitbreiden van uw groepenkast kunt u bij ons terecht. Wij leveren echt vakwerk tegen een goede prijs.

Bent u op zoek naar een ervaren elektricien in Naarden? Bel nu: 035-7820564

Groepenkast vervangen in Naarden? Wij helpen u graag!

Bij een aan- of verbouw van uw woning kan het noodzakelijk zijn om uw groepenkast te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u een kleine, sterk verouderde groepenkast in huis heeft. Door deze te vervangen kunt u voor een lange tijd vooruit! Ook wanneer u regelmatig met problemen rond uw meterkast te maken heeft, kan de groepenkast vervangen het overwegen waard zijn. Onze elektriciens hebben een ruime ervaring in het vervangen en uitbreiden van groepenkasten. Zo bent u verzekerd van een professionele en vakkundige oplossing! Kortom, wilt u uw groepenkast vervangen in Naarden? Bij ons bent u aan het juiste adres voor passend advies en een degelijke uitvoering.

Redenen om uw stoppenkast te vervangen

groepenkast vervangenEr kunnen verschillende redenen zijn om uw huidige groepenkast te vervangen voor een nieuw model. Wanneer u bijvoorbeeld voor ingrijpende veranderingen zorgt binnen het elektrische netwerk in uw woning, is het noodzakelijk om te voldoen aan de laatste normen op het gebied van elektra in woningen. Bij een aan- of verbouw in huis zal de groepenkast sterk moeten worden uitgebreid om in alle ruimtes gebruik te kunnen blijven maken van elektra. In zo’n geval is het uitbreiden van de meterkast alleen niet voldoende en zal deze vervangen moeten worden. Onze elektricien kan u adviseren over de noodzaak van het vervangen van uw groepenkast bij een aan- of verbouw.

Denk aan een hoofdschakelaar in uw meterkast

Ook bij het onderhouden van uw groepenkast kan blijken dat deze niet meer aan de hedendaagse richtlijnen voldoet. Denk aan een groepenkast zonder hoofdschakelaar, die sinds 2005 verplicht is in Nederland. Niet alleen is het fijn om aan de richtlijnen te voldoen, ook geeft dit u een veiliger gevoel! De hoofdschakelaar voorkomt bijvoorbeeld dat er een brand in uw woning uitbreekt na een kortsluiting. Ook mogen er maximaal vier groepen achter een aardlekschakelaar worden aangesloten. Wanneer dit in uw huidige groepenkast niet mogelijk is, blijkt uw groepenkast vervangen de enige oplossing te zijn.

Dienstverlening

  • Groepenkast vervangen
  • Stoppenkast vervangen
  • Groepenkast installeren
  • Groepenkast uitbreiden

Veelgestelde vragen omtrent het vervangen van een groepenkast:

Wij raden het niet aan om zelf een meterkast te gaan vervangen en helemaal niet als deze onderspanning staat. Het is voor u veiliger een professionele elektricien in te huren om de stroom van de verdeelkast af te halen voordat de kast vervangen wordt.

Zoals u al heeft kunnen lezen is veiligheid het grootste voordeel van het vervangen van uw groepenkast! En uiteraard de mogelijkheid om meerdere apparaten te gebruiken zonder dat het overbelast wordt. Dus nu kunt u de vaatwasser en de droger tegelijkertijd aanzetten, zonder dat u bang hoeft te zijn dat het overbelast wordt.

Het is van belang dat u uw groepenkast vervangt als u niet alle apparaten op locatie kunt aansluiten en de huidige installatie geen ruimte toelaat voor uitbreiding. Daarnaast is het van belang dat u in relatief oude huizen rekening houdt met een oude groepenkast.

In de meeste woningen beschikt een groepenkast over 4 tot 8 groepen. In zeldzame gevallen kan dit uitlopen tot 12 groepen. Eén aparte groep kan maximaal belast worden met 3680 Watt. Op een huishoudelijk apparaat staat vaak vermeld hoeveel Watt hiermee wordt verbruikt. Zodoende kunt u zelf een berekening maken hoeveel groepen er nodig zullen zijn in uw groepenkast.

De kosten van een groepenkast worden bepaald door het aantal groepen. Hieronder staan de gemiddelde prijzen weergeven van de verschillende formaten groepenkasten:

  • 6 groepen –> €700,-
  • 8 groepen –> €800,-
  • 10 groepen –> €900,-

Nee, wij zijn helaas niet gecertificeerd op het gebied van zegelrecht. Wel op vele andere gebieden in de elektriciteitsbranche.

Bel nu voor een afspraak